< Archief Referenties - Marco Kok Coaching

Referenties

Marco is een topvent met veel ervaring in het ondernemerschap. Hij heeft me geholpen met het creëren van rust in mijn hoofd. Wat hij vooral goed doet is het stellen van de juiste vragen, waardoor je snel je eigen conclusies kunt trekken zonder de vraag ook maar te beantwoorden. Vaak heb ik een ‘O ja, dat is ook zo’ momentje gehad tijdens mijn sessies met Marco. Ik ben hem dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen zetten in mijn zakelijke- én privé-leven.

L.d.H.

Marco heb ik ervaren als een oordeelloze coach die mijn eigen gedachten, opvattingen, strategieën, gewoontes en gedrag challenged. Hij daagt me uit om er nogmaals of anders over na te denken. Zijn ervaring als ondernemer komt erg van pas en maken de sessies niet alleen voor mijn persoonlijke ontwikkeling interessant, maar ook zeker zakelijk. 

Y.S.

Ik heb de sessies met Marco als heel waardevol ervaren. Voor mij begon 2018 met een zakelijk dieptepunt. Toch heeft 2018 mij vervolgens heel veel positiefs gebracht. Vooral de sessies met Marco hebben mij geholpen weer bij mijzelf te komen, naar mijn gevoel te luisteren en weer focus en vertrouwen te krijgen.
Marco geeft veel praktische tips, altijd heel duidelijk en logisch. Helpt mij vooral tijdens (telefoon)gesprekken met klanten.

Ik heb mijn positieve instelling terug. Ik voel de energie en het enthousiasme. Dit werkt door op alles en iedereen in mijn winkel.

Marco hartelijk dank en ik hoop dat we elkaar nog vaak zullen spreken.

B.S.

Marco heeft ontzettend veel ondernemers ervaring. Als (startende) ondernemer loop je tegen uitdagingen aan die Marco al meerdere malen heeft overwonnen. Deze verfrissende blik werkt als een groeiversneller. Waar die behoefte aan een frisse blik ligt zal per ondernemer verschillend zijn, maar met de brede ervaring van Marco kan hij dit op elk gebied bieden.

N.O.

De inhoud en beleving van coaching waren voor mij onbekend. Marco is begripvol, positief kritisch en tactvol. Hierdoor heb ik in een geruststellende omgeving en volledige openheid veel mogen leren over mijzelf.
Ik heb dan ook een bijzonder warm gevoel overgehouden aan onze waardevolle gesprekken en in het bijzonder aan de tactvolle maar heldere confrontatie met mijn eigen persoonlijkheid. Hierdoor heb ik niet alleen nieuwe (persoonlijke) inzichten verworven, maar ook mogen leren dat andere invalshoeken en zelfkritiek niet vervelend hoeven te zijn.
Dit komt mijn beoordelings-vermogen ten goede en helpt mij enorm bij het maken van afwegingen en keuzes in de toekomst. Ik heb de coaching van Marco als een enorme persoonlijke verrijking ervaren, daar ben ik Marco erg dankbaar voor.
Absoluut aan te bevelen!

H.W.

De coaching bij Marco was voor mij erg waardevol. Marco is een warm persoon en zijn oprechte interesse en onderzoekende karakter maakte dat er tijdens onze sessies veel meer onderwerpen naar boven kwamen dan dat ik van tevoren bespreekbaar dacht te maken. Ik ben mij tijdens het traject meer bewust geworden van de innerlijke waarden die mij drijven en heb mezelf beter leren kennen. Dit maakt dat ik een sterker persoon ben geworden die ook in lastige periodes kan terugvallen op zichzelf. Marco ontzettend bedankt! 

F.W.

Marco heeft ontegenzeglijk het lef om beweging te creëren via het geven van feedback. Daarbij houdt hij ook eerdere sessies in zijn achterhoofd en brengt die naar voren als dat passend is. Ik zie, hoor en voel de wens, bijna drang, om het probleem te verhelderen tot een hanteerbare coachvraag.

R.G.

Marco is een zeer vriendelijke en goede coach. Hij is oprecht geïnteresseerd een geeft je vertrouwen. Ik ben heel erg tevreden met het resultaat. De coachingsessies hebben me nieuwe inzichten gegeven en het heeft me bewuster gemaakt van mijn waarden, normen en eigenschappen. Sommige dingen wist ik misschien wel onbewust, maar lagen tot dan toe onder het oppervlak. Door de vraagstelling en diverse coachingstechnieken heeft Marco bewustwording gecreëerd. Nu weet ik beter waar mijn drive ligt, waar ik energie van krijg en waarom. Maar ook waarom ik in een bepaalde situatie kom en hoe ik dit kan voorkomen. Voor mij was het een heel bijzonder proces, elke coachingsessie was er wel een highlight. Kortom ik heb grote stappen gemaakt en het heeft me veel gebracht voor een mooie toekomst.

C.R.