< Marco - Marco Kok Coaching
Home » Marco

Marco

Mijn naam is Marco Kok. Getrouwd met Tamara en vader van drie kinderen, Renate, Lucas en Walter. Naast coach ben ik ook aandeelhouder van een metaalgroothandel. Ik woon net buiten het mooie en historische stadje Delden.

In mijn jeugd kreeg ik van huis uit mee dat ik mijn eigen broek moest leren ophouden. Tot op de dag van vandaag is dat voor mij een belangrijke drijfveer gebleven. Deze waarde heeft mij gevormd en verklaart mede mijn keuze voor het ondernemerschap. Vanuit mijn rol als ondernemer en mijn drive om mensen te helpen op eigen benen te staan heb ik gedurende mijn carrière regelmatig jonge en startende ondernemers begeleid en geadviseerd.

Als bedrijfsadviseur viel het mij op dat ik met mentoring en advisering op grenzen van wat mogelijk is stuitte. Ik zag gebeuren dat er uiteindelijk niet altijd opvolging aan adviezen werd gegeven. Zelfs wanneer de ondernemer enthousiast was bleven het toch vooral mijn oplossingen voor zijn of haar problemen. Hoe kan ik er dan voor zorgen dat mensen hun juiste beslissingen nemen of veranderingen in het gedrag weten aan te brengen?

Mijn interesse voor psychologie triggerde mij op die vraag een antwoord te willen vinden. In 2015 heb ik daarom besloten de opleiding Coaching voor Professionals aan de School voor Coaching in Utrecht te volgen. Een pittige studie die me ook een hoop over mezelf heeft geleerd. Na de opleiding ben ik van start gegaan als coach met een officiële erkenning door ST!R.
Menselijke autonomie en zelfsturing hebben mij gedurende mijn hele carrière gedreven en zijn ook nu in mijn coachingspraktijk belangrijke waarden. Ik denk dat betekenisvolle veranderingen aanbrengen in je leven en de mogelijkheid om problemen op te lossen in elk mens zelf besloten zit. Als coach begeleid ik daarbij, maar het initiatief, inzicht en de oplossing komen altijd vanuit jezelf.

Heb je behoefte aan een coach?

Ik wil je vragen graag beantwoorden

Neem contact op