< Persoonlijk ondernemerschap - Marco Kok Coaching
Home » Aanpak » Persoonlijk ondernemerschap

Persoonlijk ondernemerschap

Steeds vaker wordt persoonlijk ondernemerschap van mensen verwacht. Dat ze zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun functioneren. Dat ze net als zelfstandig ondernemers hun eigen broek ophouden en hun taken oppakken, binnen de context van de grotere organisatie.

Geldt dat ook voor de organisatie waar jij werkt? Gefeliciteerd! Het is erg inspirerend om zelf opnieuw het wiel te mogen uitvinden en heel bevredigend om zelf de credits voor je successen te mogen nemen. Persoonlijk ondernemerschap leidt tot persoonlijke groei, autonomie, trots en plezier in wat je doet. Maar het vergt wel inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen. Want hoe zet je jouw talenten en ambities het meest doeltreffend in, om van je persoonlijke ondernemerschap een succes te maken? En hoe verhoud jij je – in je nieuwe situatie als eigen baas – tot je werkomgeving, maar ook met je thuissituatie? Als coach kan ik je helpen om zelf een antwoord op deze vragen te vinden. Want persoonlijk ondernemerschap en zelfontplooiing kunnen niet zonder elkaar bestaan.

Persoonlijk ondernemerschap draait ook om zelfzorg

Een andere succesfactor voor persoonlijk ondernemerschap is zelfzorg. Jij zorgt zelf voor een goede energiebalans, een evenwichtige blik en voldoende rust in je functioneren. Dat lukt alleen als je dicht bij jezelf blijft. Ben je voldoende op de hoogte en in contact met je eigen ambities, zelfbeeld, talenten, identiteit en verlangens, zodat je niet over je eigen grenzen gaat?

Als coach ga ik naast je staan om inzicht te krijgen in je eigen drijfveren en valkuilen. Dit traject is voor iedereen die te maken zal krijgen met persoonlijk ondernemerschap. En natuurlijk voor hen die er in vastlopen of denken dat er meer uit persoonlijk ondernemerschap te halen valt.

Heb je behoefte aan een coach?

Ik wil je vragen graag beantwoorden

Neem contact op