< Midlife coach - Marco Kok Coaching
Home » Aanpak » Midlife coach

Midlife coach

Ben je tussen de eind dertig en begin vijftig dan is de kans aanwezig dat je aan het stoeien bent met typische midlife vragen. Is dit het nu? Waar doe ik het allemaal voor? Waar gaat mijn leven naar toe? En vooral: wat is er geworden van mijn jeugdige dromen en ambities?

Soms leidt deze levensfase tot problemen. Voor jou, omdat je bijvoorbeeld ongelukkig bent met de opgemaakte balans. Of omdat jij je onmachtig voelt gewenste veranderingen aan te brengen. Maar ook je omgeving kan je waarschuwen: je zoekt vreemde uitwegen om je weer even ‘jong’ te voelen en anderen maken zich zorgen over je gedrag dat zij als problematisch, gevaarlijk, ongezond of zelfs destructief beschouwen. In die gevallen kamp je wellicht met een klassieke midlife crisis en is het zinvol daar hulp bij te zoeken.

Midlife-coaching: acceptatie en grip

Als midlife-coach help ik mensen met hun midlife vragen en midlife-crisis. Een moeilijke fase die in essentie vaak een kleine identiteitscrisis is. Het is ten eerste belangrijk om te weten dat dergelijke zingevingsvragen horen bij dit stadium in je leven. Het is gezond deze midlife signalen niet te negeren maar ze te verkennen, te doorvoelen en doorgronden. En nog belangrijker is het dat je zelf over de handvatten beschikt iets waardevols met deze fase in je leven te doen.

Als coach sta ik naast je en houd ik je een spiegel voor. Jij verheldert voor jezelf wat je zou willen veranderen in je leven, maar ook wilt leren accepteren. Wat heeft je tot nu toe geblokkeerd in je ontwikkeling, dat je die acceptatie en groei nog niet hebt bereikt? Als je dat weet, kun je van daaruit ook zelf inzien waar je over een paar jaar wilt staan en hoe je daar wilt komen. In dit traject van herdefiniëren van je identiteit en beantwoorden van levensvragen stuur je zelf aan op meer tevredenheid, maar schep je ook nieuwe kansen voor jezelf. Zo krijg je weer grip op je leven.

Ook als stresscoach kan ik je helpen.

Heb je behoefte aan een midlife coach?

Ik wil je vragen graag beantwoorden

Neem contact op